Cienfuegos-hästarnas stad

Jag överdriver verkligen inte, det är hästar precis överallt här! På gatorna, på de små bakgårdar, i parker och överallt möter man dem dragandes på vagnar för turister. Även när man inte har en häst i sikte kan man känna doften av dem som en underton i den heta luften. Om man blundade skulle det inte vara svårt att tro att man rest tillbaka i tiden, att tro man var 13 år igen och befann sig på ridläger.

För en hästtjej som mig borde det vara rena drömmen, men jag mår istället dåligt av det. Många (merparten) av hästarna är i fruktansvärt skick och platserna de står på … Om man säger så, det är så långt ifrån hästvänligt man kan komma. 

Cienfuegos är däremot en underbar stad, dock inte särskilt stor, med en någorlunda grundkondition klarar man av den på en dag. Det mest intressanta finns runt Parque José martí (där man även kan koppla upp sig på riktigt bra wifi). Calle 29 som löper från parkens sydöstra hörn erbjuder en mängd små souvenirbutiker och stånd, och mynnar ut vid Muelle real, en pir med bänkar och fin utsikt över bukten. Fortsätter man österut därifrån kommer man till Paseo del prado, som en bit söderut övergår i Cienfuegos malecon, en fantastisk promenadsträcka.

Det är lät att förstå varför Cienfuegos kallas Kubas Perla de sur. Även om såväl vägar som hus, precis som i Havanna, är väldigt slitna, så är de i grund och botten oerhört vackra. Närheten till havet och de många gröna ytorna är är en härlig kontrast till de tätbebyggda områdena och de många vägarna.
Precis som i Havanna är människorna väldigt vänliga och maten underbar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: