Om

Vem är jag? Jag är kvinna, jag är 19 år och jag bor i södra Sverige, där jag är född och uppvuxen. Jag älskar musik, djur, böcker och att skriva. En ganska normal ung tjej alltså. Jag tog nyligen studenten från ett vanligt, svenskt medelstort gymnasium inte långt ifrån där jag bor. Där har jag tillbringat de senaste 3 åren med att studera på naturvetenskapliga linjen. Det kan tyckas som ett märkligt val, eftersom det inte är naturvetenskapen jag brinner för i första hand. Det är samhällsfrågor, politik och världen som sedan länge fångat mitt intresse och hjärta.

Det är det som den här bloggen kommer att, i huvudsak, handla om. Jag tillhör den kategori som tror på det gamla engelska uttrycket ”The pen is mightier than the sword”, ”Pennan är mäktiga än svärdet”. Genom att ta upp de obekväma frågorna, genom att ställa sig upp och säga att ”Nej, detta är inte okej!”, genom att ifrågasätta det vi inte förstår eller accepterar kan vi nå långt. Genom att göra det kan vi förändra, om inte hela världen, så en del av den. Och kan vi förändra en del av den, kan vi så småningom förändra hela.

Dock är jag en person med tusen intressen och det kan därav dyka upp lite allt möjligt. Inte minst under det kommande dryga året då jag ofta kommer att befinna mig på resande fot.

Har ni frågor eller synpunkter, var inte rädda för att kontakta mig!

///

Emmy Hillblom 

%d bloggare gillar detta: