Trinidad-en märklig stad 

Gränna och Gamla stan. På något sätt påminner Trinidad mig om dessa ställen. De smala, slingrande kullerstensgatorna ger en känsla av att jag befinner mig i gamla stan, vatten åt ena hållet och berg åt andra hållet och de färgglada husen påminner mig om Gränna. Det är en märklig känsla att befinna sig så långt borta, men ändå tycka sig kunna känna igen sig så tydligt.
Det är en vacker stad, även om det nog är den stad jag gillar minst av de städer jag hittills besökt i Kuba. På något sätt ger gatorna en känsla av att man är fångad i en labyrint utan vare sig början eller slut. Men det kanske inte är Trinidads fel. Det kanske har att göra med att jag efter en vecka av att konstant varit i rörelse börjar jag bli trött och mättad av allt jag sett och upplevt. Det kanske har med den brännheta solen som har lyst sedan jag kom hit, även om den är underbar så förslöar den ens tankar och sinne.
Trinidad, bortsett från habana vieja möjligtvis, är också det mest turistiga stället. Nackdelen är att det är turister precis överallt, fördelen med är väl att det genererar i ett stort antal souvenirshoppar och stånd som man kan utforska i det oändliga (även om flertalet har liknande utbud).
Det är också en stad som bjuder på många överraskningar. Gissa min reaktion när bland det första jag såg efter att jag kom ut från busstationen var en bar/restaurang (Bar Yesterday) helt tillägnat The Beatles med statyer i naturlig storlek av John, Paul, George och Ringo utanför. Det var ungefär det jag minst av allt förväntat mig hitta här på Kuba! Dock är det ett väldigt mysigt ställe, det är där jag sitter just nu medans jag skriver detta, sippande på en väldigt god citronlimonad. Om drygt en halvtimme ska en rockkonsert dra igång här tydligen. Jag gjorde tydligen rätt i att för en gångs skull ge mig ut efter mörkrets inbrott.
Precis som det mesta i av värde finns runt Parque José Martí i Cienfuegos, finns det mesta av intresse (museer etc) runt Parque Mayor här i Trinidad. Sen är det såklart väldigt roligt att bara vandra upp och ner längs de vindlande gatorna och få en glimt av det riktigt kubanska livet, bortanför turistflockarna. Även utan för Trinidad finns mycket att upptäcka, stränder och vandringsleder i Sierra Escambray bara för att nämna några. Att utforska det har jag dessvärre inte tid med denna gång, men jag hoppas jag får chansen att återvända och göra det någon gång.

Konserten var riktigt bra. De spelade alltifrån The Beatles, Toto och The Eagles till Adele. Kvällen efter, efter att strosat runt i lugnt tempo och shoppat större delen av dagen, gick jag till en Salsa show på Casa de la Musica. Trots att det var mycket turister där var det underbart att få uppleva äkta kubansk salsa under den stjärnbeströdda himlen och med den ljumma nattvinden som en svag bris i ansiktet. Det var en sådan där kväll då det bokstavligen var magi i luften.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: